Gallerie

Elke maand treft u een andere expositie aan van diverse exposanten in het Koetshuis van het Bezoekerscentrum bij Kasteel Slangenburg.

Kijk in de evenementenkalender voor de huidige en komende exposanten. Belangstellende kunstenaars kunnen contact opnemen met Kasteel Slangenburg.

Zie onze algemene voorwaarden voor het exposeren in Koetshuis van Kasteel Slangenburg

Actueel

Blijf hier op de hoogte van het laatste nieuws en de komende evenement van en bij Kasteel Slangenburg in Doetinchem.

1) Rondleidingen kasteel Slangenburg in de zomer
Openstelling kasteel voor rondleidingen
Ook in de zomer verzorgt VVV Doetinchem samen met kasteel Slangenburg rondleidingen. Op woensdagen in de oneven weken de exclusieve rondleiding door het kasteel onder leiding van een ervaren gids te reserveren. Om 14.00 uur worden de deelnemers in het Koetshuis ontvangen met koffie/thee en appeltaart waarna de rondleiding begint. Tijdens de rondleiding zal een gids vertellen over het bijzondere cultuurhistorische erfgoed dat in het kasteel te zien is.

Reserveren verplicht
Deelname aan de rondleiding dient vooraf te worden geboekt bij de VVV Doetinchem aan de Burgemeester van Nispenstraat 2. De prijs voor deelname aan de rondleiding (deelname vanaf 15 jaar) bedraagt € 17,50 per persoon inclusief kopje koffie/thee met een stukje appeltaart in het Koetshuis. Het toegangsbewijs (voucher) is exclusief verkrijgbaar bij de VVV Doetinchem. Voor meer informatie kun je bellen met de VVV via 0314- 335557. Of mail naar info@vvvdoetinchem.nl.

2) Happy Summer Event
Een gezellig dagje uit voor het hele gezin
Kasteel Slangenburg en Happy Event organiseren deze zomer een Happy Summer Event. Dit vindt op zondag 28 augustus plaats op Kasteel Slangenburg in Doetinchem. Dit event is van 10.00 uur tot 18.00 uur en is gratis toegankelijk.

Voor het hele gezin
Er zullen vele leuke standhouders aanwezig zijn en er is voor heerlijke muziek gezorgd. Er zijn voldoende activiteiten voor het hele gezin aanwezig. De prachtige entourage leent zich uitstekend voor een dag vol gezelligheid. Laat je verrassen door leuke stands en geniet op het prachtige terras van een hapje en drankje!

3) Kasteelconcert: Hanneke Rouw speelt Bach
Kasteelconcert op 11 september
Hanneke Rouw speelt Bach (cello) op het Kasteelconcert bij Kasteel Slangenburg in Doetinchem. Er zijn nog tickets verkrijgbaar. klik hier voor tickets voor het Kasteelconcert.

Over Hanneke Rouw
Hanneke Rouw is op achtjarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Internationale tournee
Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getourd met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev. Tijdens deze tournee werd zij onder andere begeleid door de Nederlandse pianiste Anouk de Jong en de Russische pianiste Sofia Vasheruk. Vanwege het succes van deze tournee gaat Hanneke Rouw komend seizoen nogmaals op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland. Hanneke heeft een concert op Kasteel Slangenburg in deze tour ingelast.

Stichting Gastenhuis Kasteel Slangenburg

Stichting Gastenhuis Kasteel Slangenburg
Scan & boek direct een unieke ervaring!