Kasteelovernachtingen

Onze gasten hebben één aspect gemeen: het vinden van rust, stilte en de natuur. Vind jezelf in de puurheid van de Achterhoek. Onder meer promovendi, schrijvers en academici verblijven in ons museale kasteel, doch ook gasten die de drukte van het dagelijkse leven willen ontlopen en heerlijk onthaasten. Wanneer je van wandelen en fietsen houdt, kun je jouw hart ophalen op landgoed Slangenburg, Een bijzondere locatie om te werken of te studeren of om volledig tot rust te komen.

Kasteel Slangenburg voorziet in sereniteit. Dat begint bij de gastenkamers. Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan, speciaal voor jou. Uiteraard roept een eeuwenoud kasteel idyllische verwachtingen en dagdromen op. Sferen uit vervlogen tijden. Ook die ambiance ervaar je op de prachtige stijlkamers. Muur- en plafondschilderingen, ornamenten en stucwerk van zeer hoog en kunstzinnig niveau. Ook de torenkamers zijn uitermate karakteristiek, een bezoek meer dan waard.

De bijzonderheid van ons kasteel ligt in het feit dat je eigen verlangen naar rust en ruimte perfect past in het gezamenlijke vaste dagritme, met in de middag een drie gangen menu.

Kamers

Het is mogelijk om in de kamers van het kasteel te overnachten. De kamers hebben geen nummers maar namen, zoals De Witte Toren, de Biezenmand, de Chinese Kamer, de Slinge en Musica. En net als in het verleden heeft geen enkele kamer een telefoon, een radio of een TV.

Dit alles maakt Kasteel Slangenburg een van de best bewoonbare kastelen uit de 17e eeuw in Nederland. Uit kunsthistorisch oogpunt gelden er restricties betreffende het verblijf. Het gebouw is niet rolstoelvriendelijk. Zo kunnen gasten, die weinig mobiel zijn, alleen logeren in kamers gelegen op de begane grond. Leeftijd vanaf 16 jaar. Kasteel Slangenburg is het hele jaar geopend. De minimum verblijfsduur is 2 dagen en 2 nachten.

Informatie

Prijzen zijn per kamer per nacht inclusief alle maaltijden!
Wanneer je een kamer boekt, willen wij je vragen rekening te houden met het volgende:

  • Aankomst vanaf 14.30 uur.
  • Verlaten van de kamer vóór 10.00 uur en vertrek circa 14.30 uur.
  • De gezamenlijke warme middagmaaltijd om 12.45 uur in de eetzalen.

Daarnaast heb je de beschikking over een gratis elektrische leenfiets.

U betaald het volledige bedrag bij boeking van de accommodatie.

Wij adviseren u een annuleringsverzekering af te sluiten.

U levert uw kamersleutel in bij het afrekenen van de eventuele openstaande rekening vóór vertrek.

Bent u slecht ter been kunt u uitsluitend een gastenkamer reserveren op de begane grond in verband met het risico op evacuatie bij calamiteiten.

U logeert in een historisch gebouw.

Bij boeking gaat u akkoord met de reserveringsvoorwaarden.

Restituties van aanbetalingen geschieden op basis van de hieronder aangegeven voorwaarden, tenzij anders schriftelijk bij uw betreffende reservering/boeking overeengekomen.

Bij annulering van uw reservering zijn de volgende percentages van de reserveringswaarde verschuldigd en dienen door u betaald te worden (tenzij schriftelijk anders is overeengekomen):

  • Meer dan 14 dagen voor de ingangsdatum 15%
  • Meer dan 7 dagen voor de ingangsdatum 45%
  • Meer dan 3 dagen voor de ingangsdatum 75%
  • Meer dan 24 uur voor de ingangsdatum 85%
  • 24 uur of minder voor de ingangsdatum 100%

Dagindeling Kasteel Slangenburg

08:30 – 09:30 uurGezamenlijk ontbijt
12:45 uurGezamenlijke warme middagmaaltijd
18:00 uurGezamenlijke broodmaaltijd
Stichting Gastenhuis Kasteel Slangenburg
Scan & boek direct een unieke ervaring!