Nieuws

Leiderschapsretraite - 2 tot en met 6 november 2020

Voor bestuurders, ondernemers, leidinggevenden en HR-professionals

“Stilstaan is vooruitgaan.”

Komt dit bekend voor: mobiel en iPad zijn voldoende opgeladen, maar …. u bent u zelf vergeten?

Als het aansturen of adviseren van een organisatie uw dagelijks werk is in deze tijd, vergt ruimte maken voor u zelf als professional extra aandacht. Uit onderzoek en ervaring blijkt dat het jaarlijks aangaan van een retraite een effectieve en zinvolle manier is om op te laden, te spiegelen, te voeden en inspiratie te (her-)vinden. Het vergt wel moed om stil te gaan staan, even “op te houden” teneinde vervolgens weer met frisse zin verder te gaan. Dit vraagt om een investering die zich materieel en immaterieel onherroepelijk terugverdient.

Verduurzaam uw inzetbaarheid
De Haven BV, zusterorganisatie van de Praktijk voor Arbeid & Gezondheid, richt zich op de verduurzaming van inzetbaarheid van professionals. Vanwege de krimpende arbeidsmarkt en de COVID-19-maatregelen, wordt dit thema steeds belangrijker. Een retraite op Benedictijnse grondslag is een milde en eenvoudige manier om inzetbaarheid te verduurzamen.

In dit kader bieden wij in de 1e week van november 2020 een retraite-midweek aan. U hoeft niets en kunt alles binnen en buiten de kasteelmuren van Gastenhuis Kasteel Slangenburg. Drie (verzorgde) maaltijden vormen het ritme van de dag, daarbuiten bent u vrij om te gaan en staan waar u wilt. U kunt stil zijn, luisteren of hier en daar een gesprek aangaan met mede gasten.
Er is ook alle ruimte om op uw eigen ruime kamer te lezen, te schrijven, (bij) te slapen of te wandelen/joggen over het landgoed. Op verschillende tijden kunt u de nabijgelegen benedictijner abdij bezoeken. Een plek waar de kunst van “het stoppen en beginnen” dagelijks beoefend wordt.

Benedictijnse reflectie
Dagelijks wordt er van 17.00 – 17.40 uur een reflectief inspiratiemoment door drs. E. Kuipers aangeboden geïnspireerd op de Benedictijnse Leefregel. Vanuit de drie basisprincipes van Benedictus wordt stilgestaan bij de essentie van (persoonlijk) leiderschap.

Afhankelijk van uw behoefte kunt u kiezen voor (minimale) persoonlijke begeleiding tijdens de retraite of voor een uitgebreider pakket.

Wat
Leiderschaps-retraite (midweek), vol pension / eigen kamer.

Voor wie
Bestuurders, ondernemers, leidinggevenden, HR-professionals (bedrijfsartsen, Arbeidsdeskundigen, HR-adviseurs, inzetbaarheidscoaches).

Door wie
drs. Eveliene Kuipers, Registerpsycholoog NIP Arbeid, Organisatie & Gezondheid.

Wanneer
Maandag 2 november t/m vrijdag 6 november 2020.

Duur
Maandagochtend 10.00 uur tot vrijdagmiddag 14.30 uur.

Waar
Kasteel/gastenhuis Slangenburg, Kasteellaan 1 te Doetinchem.

Aanmelden
Voor aanmelding of meer informatie, neemt u vrijblijvend contact op via 0575 - 511904 secretariaat@pva-zutphen.nl. Aanmeldingen worden na betaling op volgorde van binnenkomst verwerkt.


Gastenhuis Kasteel Slangenburg open met aangepaste richtlijnen

Lees hier de richtlijnen

Zoals we al eerder schreven: vanaf woensdag 20 mei 2020 opent Gastenhuis Kasteel Slangenburg voor een gedeelte weer haar deuren. Er is plek voor maximaal 14 gasten. Voor het verblijf in het Gastenhuis zijn inmiddels nieuwe algemene richtlijnen gemaakt, die hieronder te vinden zijn: 


Gastenhuis Kasteel Slangenburg weer open vanaf 20 mei!

Gastenhuis Kasteel Slangenburg gaat weer open vanaf 20 mei 2020. Dan bent u weer van harte welkom in ons gastenhuis en kunt u genieten van de mooie omgeving, de rust en van onze heerlijke maaltijden!

Niet alle kamers zijn beschikbaar. Er kunnen nu maximaal 14 gasten overnachten (normaal 32). De maaltijden worden in een verdeelde setting aan tafel genuttigd. Het zal in elk geval anders zijn dan normaal. Er is een looproute aangegeven naar boven en de andere trap uitsluitend naar beneden. Overal staan desinfecterende dispensers en ook de pinautomaat is Corona-proof. En ja, in ons zeer ruime Kasteel kunnen wij de 1,5 meter afstand waarborgen als we gedragsregels invoeren en ons daar allemaal aan houden.

Als u wilt boeken voor overnachtingen, dan kan dat voor alle data ná 19 mei 2020. We adviseren u wel om gebruik te maken van een annuleringsverzekering. 

Namens het team Gastenhuis Kasteel Slangenburg graag tot ziens in ons Gastenhuis!


Het Slotstuk: exclusieve driedaagse promotietraining voor auteurs

Van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 mei 2020

Van 12 tot en met 14 mei 2020 organiseert Het Boekenschap 'Het Slotstuk': een exclusieve driedaagse promotietraining voor auteurs, gegeven door trainers Maarten Beernink, Helma Folman en Malinca. Deze driedaagse is een moment van rust en om met nieuwe bagage en volle overtuiging het promotieavontuur in te stappen. Deelnemers gaan naar huis met een koffer vol zelfvertrouwen en een solide basis voor een goede boekverkoop. Na deze training krijgen zij antwoord op de vraag: 'Hoe word ik mijn boek?'

Het Slotstuk, de finale!
Het Slotstuk is de finale, de afronding. Deelnemers hebben een manuscript geschreven of zijn halverwege, maar willen nog wat bijschaven. En zij weten nog niet wat er daarna allemaal op ze afkomt richting het einde. Bovendien willen zij hun boek met vertrouwen op de markt brengen. Maarten, Helma en Malinca wijzen de deelnemers de weg en zorgen ervoor dat zij zelf de juiste stappen stappen.

Het programma van de driedaagse

Dag 1 (dinsdag): De stap van schrijver naar promotor

13.30 uur: Inchecken in het kasteel
14.00 uur: Ontvangst in de Blauwe Kamer met koffie en thee
14.15 uur: Korte rondleiding door het kasteel met bezoek aan de bibliotheek, de huiskamer, en de overige algemene ruimtes
14.30 uur: Boekenpitch/uitgebreid kennismaken met de andere auteurs en de trainer, begeleid door Malinca Verwiel, expert in presentatietechnieken
16.30 uur: Einde dagprogramma
18.00 uur: Gezamenlijke avondmaaltijd (let op: dit is een uitgebreide broodmaaltijd)
avond: Tijd om in alle rust zelf aan de slag te gaan met de opdrachten van Malinca


Dag 2 (woensdag): Tips & tricks over het uitgeefvak
8.30 uur: Gezamenlijk uitgebreid ontbijten in de eetkamer van het kasteel
10.00 uur: Start programma in de Ridderzaal onder leiding van Maarten en Helma. 

- welke rollen speel jij nog meer als auteur?
- de ideale tijdlijn (het proces van a tot z)
- het geheim van de allerbeste boekcover
- met je kop in de krant (slimmer omgaan met de media)
- de geboorte van je boek (prelaunch/perslaunch/presentatie)

12.30 uur: Einde ochtendprogramma

12.45 uur: Gezamenlijk diner in het kasteel (warme maaltijd)
13.45 uur: Me time (rustmoment)
15.30 uur: Vervolg programma in de Ridderzaal
originele promotietips: hoe houd je je boek levend
18.00 uur: Gezamenlijke avondmaaltijd (uitgebreide broodmaaltijd)
20.00 uur: Met een fijne schrijfopdracht naar de bibliotheek

Dag 3 (donderdag): De onweerstaanbare aantrekkingskracht van jou en je boek
8.30 uur: Gezamenlijk uitgebreid ontbijten in de eetkamer van het kasteel
10.00 uur: Start programma in de Ridderzaal

- Je boekpitch geven (met presentatie-advies van Malinca)
- De SLOTconclusie

12.45 uur: Gezamenlijke afsluitende lunch in het kasteel (warme maaltijd)
14.00 uur: Afronding, korte evaluatie en einde driedaagse

Meer informatie en aanmelden 
Enthouisast geworden en meer weten? Lees dan snel op de website of vraag hier de brochure aan. 

Tot dan! 

 


Meditatie in Kasteel Slangenburg

Van maandag 1 juni tot en met vrijdag 5 juni 2020

Docent: Trudy HutingInleiding
Tot rust komen in een mooie en fijne omgeving? Dat kan in de Achterhoek op Gastenhuis Kasteel Slangenburg. En naast genieten van de mooie omgeving is er ruimte voor stilte en aandacht met gelijkgestemden om helemaal te mogen zijn wie jij in essentie bent.

Deze midweek staat in het teken van ontspanning met meditatie, ademhalingsoefeningen, stilte, mantra zingen, stiltewandeling, klank en muziek.

Jullie gastvrouw is: meditatiebegeleidster en Reiki-master Trudy Huting.

Programma

Maandag 
We heten je van harte welkom nadat je je geïnstalleerd hebt op je kamer en genoten hebt van een heerlijk kopje koffie of thee. 
Om 11.00 uur begeleid ik jullie naar de meditatieruimte waar we kennis maken met elkaar.
Om 15.00 uur is er een meditatie met als afsluiting een stilte wandeling buiten (als het weer het toelaat).

Dinsdag tot en met vrijdag
Deze dagen vullen we in met meditatie, met de heldere geluiden van de klankschalen en de diepe vibraties van de gong, ademhalingsoefeningen, stilte, mantra’s zingen, stiltewandelingen naar de abdij tijdens zonsopgang, muziek.

Ter afsluiting is er op de laatste dag een Dreamsessie met Reiki en vele klanken. Laat je verrassen!

Tussen de meditaties door heb je tijd voor jezelf.

Prijs
Er zijn 10 plaatsen beschikbaar. De kosten voor deze midweek zijn € 670,- (luxe kamer) of € 530,- (eenvoudige kamer). Hierbij inbegrepen zijn drie maaltijden per dag, koffie/thee en vier overnachtingen in Gastenhuis Kasteel Slangenburg.

Aanmelden
Hebt u interesse? Meldt u zich dan aan via reservering@kasteelslangenburg.nl of neem telefonisch contact op via het telefoonnummer: 0315 – 298 200.


Yoga in Kasteel Slangenburg – ontspanning en rust

Maandag 22 juni tot en met vrijdag 26 juni 2020

Docent: Thea van Brenk

Tot rust komen in een mooie fijne omgeving? En wilt u naast genieten van de mooie omgeving ook aandacht besteden aan uzelf? Dan is deze speciale yogamidweek echt iets om te doen. Deze midweek is bedoeld voor mannen en vrouwen die op een ontspannen manier kennis willen maken met yoga. Ben u al bekend met yoga, dan bent u natuurlijk ook welkom. Tijdens de midweek leert u iedere dag meer over de grondbeginselen van yoga.Over de docent
Thea van Brenk is jullie yogadocente en aanspreekpunt. Ook kunt u bij haar terecht voor vragen over gezonde voeding. Want naast yogadocente, is zij ook gespecialiseerd in vegetarisch eten.

 

Programma

Hieronder vindt u het programma met iedere dag een ander thema.

Maandag 22 juni 11.00 uur
Samenkomst en kennismaken
In de middag: ‘Ademhaling’

Dinsdag 23 juni
‘Hatha Yoga’

Woensdag 24 juni
‘Yin Yoga’

Donderdag 25 juni
‘Voeding en Yoga’

Vrijdagochtend 26 juni
‘Verrassing’
In de middag: evaluatie en een drankje

Alle yogalessen beginnen om 10.30 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 15.30 uur.
We sluiten iedere les af met een heerlijke verse kruidenthee.

Prijs
Er zijn 10 plaatsen beschikbaar. De kosten voor deze midweek zijn € 670,- (luxe kamer) of € 530,- (eenvoudige kamer). Hierbij inbegrepen zijn drie maaltijden per dag, koffie/thee en vier overnachtingen in Gastenhuis Kasteel Slangenburg.

Aanmelden
Hebt u interesse? Meldt u zich dan voor 15 juni 2020 aan via reservering@kasteelslangenburg.nl of neem telefonisch contact op via het telefoonnummer: 0315 – 298 200.


Arrangementen

Midweek 4 nachten / Weekend 3 nachten

 MIDWEEKARRANGEMENT:

Verblijf van 4 nachten voor € 419,00 voor 1 persoon € 560,00 voor 2 personen  (maandag t/m vrijdag)

in gastenkamers RODE KAMER, CHINESE KAMER en MUSICA

 WEEKENDARRANGEMENT:

Verblijf van 3 nachten voor € 317,00 voor 1 persoon € 419,00 voor 2 personen  (vrijdag t/m maandag)

in gastenkamer RODE KAMER, CHINESE KAMER en MUSICA

Prijsstelling vanaf januari 2019.

 

Lees meer...