Workshop Wildplukken - uitgesteld tot nader bericht

Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 mei 2020

Docent: Christian Weij

 

Christian Weij is fermentatiespecialist, fooddesigner, landschapskok, pop-up chef en schrijver van de boeken Verrot Lekker en Verrot Gezond die beide voor een groot deel op Gastenhuis Kasteel Slangenburg geschreven zijn. Hij zal je in deze midweek alles vertellen over koken uit de natuur. 

Programma

Maandag 4 mei  

  • 11.00 uur: aankomst (kennismaken en uitleg van het programma en werkwijze, uitdelen lesmateriaal)
  • 15.00 - 16: 30: observatie wandeling
  • 16.30 - 17:00 uur: terugkoppeling in het leslokaal (organgerie)

Christian maakt shrubs en laat deze proeven.


Dinsdag 5 mei  

  • 10.00 - 12.00 uur: gezamenlijke wandeling met uitleg over eetbare planten
  • 12.00 - 12.15 uur: terugkoppeling in het leslokaal (orangerie)
  • 14:15 - 16:00 uur: presentatie over wildplukken (orangerie)
  • 16.00 - 16.45 uur: individuele determinatie-opdracht (orangerie)
  • 16.45 - 17:00 uur: beoordeling opdracht door Christian (orangerie) 


Woensdag 6 mei 

  • 10:00 - 12.00 uur: gezamenlijke wandeling en onderweg plukken de deelnemers het één en ander
  • 12.00 - 12.15 uur: terugkoppeling in het leslokaal (orangerie)
  • 14:00 - 15:00 uur: gezamenlijke wandeling en onderweg plukken de deelnemers het één en ander
  • 15:00 - 17:00u : koken met wildgeplukte ingrediënten (keuken, orangerie)


Donderdag 7 mei 

  • 09.30 - 12.00 uur: plukopdracht in koppels (wandeling)
  • 12.00 - 12.15 uur: terugkoppeling in het leslokaal (orangerie)
  • 14:30 - 17:00 uur: fermentatieles met wildgeplukte ingrediënten
  • 20:00 - 21:00 uur: wildgeplukte cocktails maken (keuken, orangerie)
  • 21:00 uur: cocktailparty voor alle gasten (huiskamer)


Vrijdag 8 mei

  • 09:30 - 11:30 uur: afscheidswandeling en de deelnemers vertellen Christian wat ze zoal tegenkomen tijdens de wandeling. 


Prijs
Er zijn 10 plaatsen beschikbaar. De kosten voor deze midweek zijn € 670,- (luxe kamer) of € 530,- (eenvoudige kamer). Hierbij inbegrepen zijn drie maaltijden per dag, koffie/thee en vier overnachtingen in Gastenhuis Kasteel Slangenburg. De extra kosten voor potten en ingrediënten zijn € 10,-.

Aanmelden
Hebt u interesse? Meldt u zich dan aan via reservering@kasteelslangenburg.nl of neem telefonisch contact op via het telefoonnummer: 0315 – 298 200.