Vraag en antwoord

Hoe lang kan ik maximaal op de Slangenburg verblijven
Maximaal 14 dagen om te beginnen. De meeste gasten blijven zo'n week of 10 dagen, maar er zijn er die wat meer tijd bij ons doorbrengen. Bv iemand die een scriptie of een boek aan het schrijven is vindt bij ons vaak de rust en de stilte om zoiets af te maken. En dat kan soms wat langer duren.

Hoe lang van te voren moet ik boeken? Kan ik vanmiddag al komen?
Er is meestal wel plaats op korte termijn voor een verblijf van een dag of drie, maar het is toch beter om wat langer vooruit te boeken. We hebben het liefst dat u tenminste 2 dagen van te voren boekt, dus 's morgens bellen en 's middags komen - dat kan niet.


Kun je goed alleen komen of is het beter met een vriend(in)
U kunt heel goed alleen komen, en veel gasten doen dat ook.


Ik heb graag een kamer met douche en toilet, is dat mogelijk?
Dat is inderdaad mogelijk, er zijn zes kamers met douche en toilet (de Witte Toren, de Slinge, Oostertoren, Parkzicht, Biezenmand, en Rijzende Zon). Op de gangen waaraan de overige kamers gelegen zijn, zijn meerdere (meestal nabije) douches en toiletten beschikbaar. Iedere gastenkamer beschikt over een wastafel.


Kom ik alleen op een kamer of moet ik de kamer met iemand delen?
U komt altijd alleen op een kamer. U hoeft nooit uw kamer te delen met iemand die u niet kent.

Kan ik een dieet krijgen?
Wij bieden indien gewenst vegetarische maaltijden, met of zonder vis. Andere dieëten zijn helaas niet mogelijk.


Kan ik een fiets huren op het Kasteel? Kan ik mijn eigen fiets meenemen?
Er zijn ongeveer 10 fietsen op het kasteel die onze gasten kunnen gebruiken (à € 2,50 per dagdeel). We vinden het ook best als u uw eigen fiets meebrengt (die kan in de kelder van het kasteel gestald worden).

Wat doe ik met mijn auto?
U parkeert uw auto op het ruime en met een camera bewaakte parkeerterrein van Staatsbosbeheer, links voor de  eerste brug naar het kasteelplein. Bij aankomst kunt u het kasteelplein oprijden om voor het kasteel uw bagage naar binnen te brengen.

Het verblijf op Gastenhuis Kasteel Slangenburg is nogal aan regels gebonden, waarom is dat?
Dat is inderdaad het geval. Dezer dagen is de mens veel minder gewend aan regelmaat en dat is veelal de oorzaak van de stress waaronder ze leven. Wij proberen de regelmaat terug te brengen in ieders leven. Gasten stellen dit op prijs omdat ze de dag veel bewuster beleven en als gevolg meer uit de dag halen dan ze verwacht hadden.