Beleving

Wat is eigenlijk de werkelijke betekenis van het woord “gastenhuis of gasthuis”? Een synoniem voor gasthuis is godshuis en daar ligt de oorsprong van onze stichting. Ooit sterk gelieerd aan de Benedictijnse Sint Willibrord abdij Slangenburg, in 1945 opgericht door de monniken.

Gast/en (meerv.); iemand die je hebt uitgenodigd om te eten en te slapen: Hij (of zij) is een graag geziene gast. …”Een graag geziene gast”! Dat is wie jij voor ons bent.

Onze gasten hebben één aspect gemeen; het vinden van de innerlijke rust, de stilte, de natuur. Vind jezelf in de puurheid van de Achterhoek. Wandel, fiets, lees of schrijf een boek.

Gastenhuis kasteel Slangenburg voorziet juist in deze sereniteit. Dat begint bij de gastenkamers. Op de tweede verdieping van kasteel Slangenburg bevinden zich de meest sobere retraite-kamers. Geen “versieringen” of uitgedoste interieurs. De ware schoonheid tijdens je verblijf ben jezelf! Hier bén je!

Het is alsof de Tijd hier heeft stilgestaan, speciaal voor jou. Welkom bij Gastenhuis Kasteel Slangenburg Dagdromen in een idyllisch kasteel Uiteraard roept een eeuwenoud kasteel idyllische verwachtingen en dagdromen op. Sferen uit vervlogen tijden. Ook die ambiance ervaar je op de prachtige stijlkamers. Muur- en plafondschilderingen, ornamenten en stucwerk van zeer hoog en kunstzinnig niveau zijn bepalend voor een “adellijk” verblijf. Ook de torenkamers zijn uitermate karakteristiek, een bezoek meer dan waard. Het is natuurlijk niet zo dat u werkelijk logeert in een museum, maar die associatie roept het wel op.

De bijzonderheid van ons Gastenhuis ligt in het feit dat je eigen verlangen naar rust en ruimte perfect past in het gezamenlijke vaste dagritme. Drie maaltijden per dag, met in de middag een drie gangen menu met huiselijke gerechten. Samen eten, na een voordracht van een gedicht, een kort verhaal, van één van onze enthousiaste vrijwillige gastvrouwen en gastheren.