Logeren in een kasteel is een aparte belevenis

Zeker in een kasteel als de Slangenburg, dat zijn 17e eeuwse karakter volledig heeft bewaard. Daarvan getuigen de de stijlvolle aankleding van het interieur, de fraaie stucplafonds, het antieke meubilair, de prachtige wandschilderingen, .... alles ademt de rust en sfeer van een rijke voorbije tijd. Meestal kun je dit soort dingen alleen ervaren in een museum, maar als gast op het kasteel woon je er gewoon midden in.

De kamers hebben geen nummers maar namen, zoals De Witte Toren, In het Biezen Mandje, de Chinese Kamer, de Slinge en Musica. En net als in het verleden heeft geen enkele kamer een telefoon, een radio of een TV. De enige tegemoetkomingen aan de tijd van nu zijn het moderne sanitair, de centrale verwarming, de lift, de internetaansluiting in de bibliotheek en de speciale televisiekamer met een klein aantal zenders. Dit alles maakt de Slangenburg een van de best bewoonbare kastelen uit de 17e eeuw in Nederland.

Uit kunsthistorisch oogpunt kunnen er weinig aanpassingen gedaan worden. Het gebouw is niet rolstoelvriendelijk. Zo kunnen gasten, die niet mobiel zijn, alleen logeren in kamers gelegen op de begane grond.

Gastenhuis Kasteel Slangenburg is het hele jaar geopend (uitgezonderd van oud op nieuw). De minimum verblijfsduur is 2 dagen en 2 nachten en er zijn logiesmogelijkheden voor circa 30 gasten. 

We verwachten van de gasten dat ze met gepaste kleding in de zitkamer en eetkamer verblijven. Denk vooral aan de zomermaanden als mensen zich luchtig willen kleden dat korte broeken, hempjes, slippers of blote voeten niet worden toegestaan.

 

Onderstaande foto: de Blauwe kamer.