Een ticket boeken?

Op 17 mei wordt het kasteel officieel geopend. Vanaf dat weekend zijn we elke zaterdag en zondag geopend voor het publiek. Bezoekers kunnen een rondleiding onder leiding van een gids volgen door het imposante gebouw.

De rondleiding

Kasteel Slangenburg is voor het grootste deel gebouwd rond 1700 voor Frederik Johan van Baer, edelman en militair. Uit deze tijd stammen ook de originele geschilderde plafonds, een van de oudste stucplafonds en de schilderingen van Gerard Hoet. Door de eeuwen heen zijn er meer geschilderde wanddecoraties aangebracht. De inrichting komt grotendeels uit de tijd van de laatste eigenaren, de Passmann familie. Deze Duitse industriële familie woonde hier in de eerste helft van de twintigste eeuw.

Wandel door de eeuwenoude gangen en bekijk verschillende kamers, vol met schilderingen en indrukwekkend meubilair. Leer over oud-bewoners, het leven in het kasteel en de bouwhistorie!

Tijdsloten

Wij bieden elk weekend rondleidingen aan op de volgende tijdstippen:

  • 11:00
  • 13:00
  • 15:00

Tarieven 

Voorlopig kun je een ticket reserveren door het contactformulier in te vullen. Tickets zijn op zaterdag en zondag te boeken, vanaf 17 mei 2024.

  • Volwassenen: €7,50
  • Kinderen: €5,-
  • Kinderen t/m 4 jaar: gratis

Let op! Kinderen t/m 16 jaar kunnen het museum alleen bezoeken in gezelschap van een volwassene.

Initieel worden er in de weekenden, op zaterdag en zondag, drie rondleidingen per dag aangeboden. Later komen daar mogelijk meer instapmomenten of dagen bij. Houd onze website in de gaten voor de laatste updates.