Tickets

Een ticket boeken?

Vanaf mei 2024 opent kasteel Slangenburg voor de deuren als dé nieuwe culturele bestemming in Doetinchem. Elke zaterdag en zondag zijn we geopend voor het publiek. Bezoekers kunnen een rondleiding onder leiding van een gids volgen door het imposante gebouw.

De rondleiding

Het kasteel is voor het grootste deel gebouwd rond 1700 voor Frederik Johan van Baer, edelman en militair. Uit deze tijd stammen ook de originele geschilderde plafonds, een van de oudste stucplafonds en de schilderingen van Gerard Hoet. Door de eeuwen heen zijn er meer geschilderde wanddecoraties aangebracht. De meubels komen grotendeels uit de tijd van de laatste eigenaren, de Passmann familie. Deze Duitse industriële familie woonde hier in de eerste helft van de twintigste eeuw.

Wandel door de eeuwenoude gangen en bekijk verschillende kamers, vol met schilderingen en indrukwekkend meubilair. Leer over oud-bewoners, het leven in het kasteel en de bouwhistorie!

Tijdsloten

Wij bieden elk weekend rondleidingen aan op de volgende tijdstippen:

  • 11:00 uur
  • 13:00 uur
  • 15:00 uur

Tarieven

Er zijn rondleidingen op zaterdag en zondag te boeken. Tickets hiervoor kun je reserveren via het formulier.

  • Vanaf 16 jaar: € 10,-
  • Kinderen 5 t/m 15 jaar: € 7,50
  • Kinderen 0 t/m 4 jaar: gratis

Let op! Minderjarigen kunnen het museum alleen bezoeken in gezelschap van een volwassene.

Op dit moment worden er in de weekenden, op zaterdag en zondag, drie rondleidingen per dag aangeboden. Later komen er mogelijk meer instapmomenten of dagen bij. Houd onze website in de gaten voor de laatste updates.

Reserveren

Vraag een reservering aan via onderstaand formulier. Let op: deze is pas definitief na onze bevestiging.

Het kasteel is helaas niet toegankelijk voor mindervaliden.